tähelepanu ja selle puudumine · vanem vend

Noor kotkas

Vanem vend on leidnud endale lõpuks sellised huviringid, mis talle ja meile sobivad nagu täpid lepatriinule.

Kui eelmisel aastal harrastas vanem vend koolis robootikat ja me ootasime väga malet, siis sel hooajal lootus maleringile püsis, kuniks kustus, pakuti hoopis samal päeval ja samal kellaajal toimuvat robootikaringi ja mõttemängude ringi.

Vanem vend oli mõttemängude ideest vaimustuses, pärast esimest tundi jäi esmaspäevi ootama nagu.. keegi ootab väga midagi, mis juhtub kord nädalas esmaspäeviti.

Mõttemängudes saab vanem vend teha kõike seda, mida ta teha oskab mängulaua ja mängunuppudega. Ükskord olevat juhendaja küsinud, et kas ta kellelegi reversis kaotanud ka on, vanem vend vastanud, et vanaonule kaotas ükskord kaks mängu. Juhendaja palus täpsustust, et kas vanema venna vanaonu on hiljutine maailmameister.

Selliselt. Aga ei, ei ole maailmameister. Niisama kõige lemmikum vanaonu vanemal vennal.

Lisaks siis korvpall ja üldkehaline treening, mis nii tahes-tahtmata vanemat venda läbi senise elu saatnud on ja edaspidigi saadavad, millega kaasnevad vabatahtlik-sunniviisilised üldkehalised treeningud ja spordilaagrid suvel, mis muidu päris toredad sotsiaalsed koosviibimised oleks, kui ainult trenni tegema ei peaks..

Eelmisel kevadel sai vanemast vennast lõpuks noorkotkas, selleks sügiseks sai tal VI järgu jagu laagreid läbitud ja teadmisi omandatud. Viimases laagris läbis vanem vend eeskujulikult kehalised katsed, sai esimese koha kätekõverduste tegemises ja teise koha 1500 meetri jooksus.

“Kuidas see võimalik on,” küsisin ma endalt.

“Jär-je-pi-de-vus,” vastasin iseendale, sõna kannatlikult silbitades ja tulbitades.

Ja siis judo, millega tegi vanem vend eelmisel ja sel suvel tutvust “Et suvi ei läheks luhta” treeningutel osaledes. Sellel suvel sai proovimisest stabiilne kaks korda nädalas tatamil püherdamine, selga sai ostetud kimono ja levivad kuuldused, et vanem vend võib üsna pea kollase vöö eksamit sooritama hakata. Very uhke much ma olen, kui vanem vend higist tilkudes ja näost särades trennist tuleb, kaasas kleeps, mida kõige tublimad trennis kaasa tegijad aeg-ajalt saavad.

See sama vanem vend, kes on mitu aastat trenni teinud nii radikate all püherdades kui ka tribüünide all ringi rullides.

No ja et mitte sellega piirduda oma ilusat last kiites, on oma treening-, laagri-, võistlus- ja uute teadmiste omandamise mahu kõrvalt vanem vend kooli algusest alates läbi lugenud kolm Harry Potterit ja närib end hetkel läbi neljandast.

Üks kommentaar “Noor kotkas

Kommentaarium on avatud